Novosti

23. Veljača 2016.

Proficio dobio 17-godišnju pravnu bitku

Proficio je danas obaviješten da je Županijski sud u Zagrebu presudio u njegovu korist, kao pravnog slijednika privatizacijskog investicijskog fonda Expandia, potvrdivši tako da Republika Hrvatska nije postupila u skladu s propisima te da Proficiju mora platiti odštetu. Pravomoćnom presudom Proficio je dobio 17-godišnju pravnu bitku.
Županijski sud potvrdio je presudu Općinskog suda iz 2013. godine u odnosu na glavnicu i pripadajuće zakonske kamate, tekuće od donošenja prvostupanjske presude do isplate. Država na ovu odluku ima pravo zatražiti reviziju Vrhovnog suda, no takva revizija ne odgađa obvezu plaćanja prema Proficiju.
Županijski sud također je presudio da Općinski sud izračuna iznos zateznih kamata koji treba biti isplaćen Proficiju za period od ožujka 1999. do svibnja 2013. godine

Pravila kolačića

U skladu s Općom uredbom o zaštiti privatnih podataka, Proficio d.d. ažurirao je politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice, prihvaćate korištenje kolačića i politiku privatnosti. Više informacija.